пʼятниця, 18 листопада 2016 р.

Безпека на дорозі!

Порядок руху дітей і учнів індивідуально та групами.         

  Тротуар - це елемент дороги, призначений для руху пішоходів. По ньому рухаються лише пішоходи. Якщо автомобілі, що виїждж­ають на дорогу, перетинають тротуар, то в таких місцях ставлять табличку "Бережись автомобіля".  Пішоход ходить по тротуарам, дотримуючись правої сторони, щоб нікому не заважати. Переходити вулицю треба лише у відведених місцях. Перед тим, як починаєте переходити, переконайтесь у від­сутності небезпеки. Якщо наближається транспортний засіб, поче­кайте, доки він проїде.
  ПАМ’ЯТАЙТЕ: Спроба виграти хвили­ну  може коштувати Вам життя.Переходити проїзджу частину потрібно спокійно, ні в якому разі  не бігти. Якщо з’явився автомобіль, то негайно вирішіть, продовжувати рух чи зупинитися. Якщо зупинилися, покажіть помахом руки, що пропускаєте автомобіль.
 ПАМ’ЯТАЙТЕ: Що водієві легше зреагувати і прийняти правильне рішення, якщо пішохід нерухомий.
   Якщо вулиця з двостороннім рухом, то, ступивши на край проїжджоїчастини, подивіться наліво, а дійшовши до середини - направо.    В місцях з інтенсивним рухом перехід дозволяється лише на перехрестях, де перехід позначений спеціальною розміткою.   Якщо немає тротуарів, то рухатися треба по узбіччю або краю дороги /в один ряд/ назустріч рухові транспорту. Переходити дорогу в таких місцях треба лише під прямим кутом, переконав­шись у відсутності транспорту.
  
   Групи дітей дозволяється водити лише по тротуару або по узбіччі, лише вдень і в супроводі дорослих. При переході такої групи через дорогу керівник повинен подати знак водіям, що переходить група дітей. По дорозі групам дозволяється ру­хатися в колонах не більше чотирьох чоловік в ряду і при умові, що колона  займає не більше половини проїжджої частини.      Спереду і позаду такої колони повинні йти   супроводжуючі з прапорцями   /а вночі, і при поганій видимості - з ліхтарями: білим і червоним/ .




Немає коментарів:

Дописати коментар