неділя, 18 березня 2018 р.

Міжокружний семінар-практикум вчителів початкових класів(у рамках школи для вчителів 4-го класу)



           Нещодавно усі  вчителі  4 класів зібралися на  міжокружний семінар-практикум
вчителів початкових класів(у рамках школи для вчителів 4-го класу).Першою двері гостинно відкрила  Старорафалівська  ЗОШ І-ІІІ ступенів. Тут  я зустрілася з колегами 13 березня 2018 року. Приємно вразила мене,і я думаю ,всіх присутніх організація і проведення інтегрованого уроку з математики та природознавства  у 4 класі.
       У класі нас привітно зустріли 3 красивих хлопчики і їх мама-педагог О.Савельєва. Математична подорож материками пронесла нас найрізноманітнішими куточками планети. Невимушене спілкування вчителя і учнів створювало затишну атмосферу на уроці. Було проведено багато інтерактивних вправ з використанням ІКТ.А найважливіше те,що урок був створений  з 3 учнями. Це не 20,чи 30,де є з кого обрати і в кого запитати.  Але вони молодці,бо прекрасно впорались з завданням.
       Не  менш цікавим був  для нас виступ Н. Бачинської , учителя початкових класів Рафалівської ЗОШ I-III ступенів про інтегроване навчання: тематичний і діяльнісний підходи,а також розмова з  Г.Сафоник, вчителем  початкових класів Сваринівського НВК  на тему « Ранкова зустріч: що це і навіщо?»
15 березня 2018 року  ми побували з іншою групою вчителів  у Кідрівському НВК . На ранкову зустріч нас радо запросила Нестеренко Людмила Тарасівна. Ми  відчули себе справжніми гостями на  ранковій зустрічі «Дружба -це великий скарб»,адже окрім веселих смачних смайликів у подарунок ми отримали  підказку з чого складається будинок дружби,почули пісню друзів.
        Найбільш важливі  моменти про інтегроване навчання: тематичний і діяльнісний підходи  нам розповіла О.Басюк,учитель початкових класів Половлівського НВК.
        Вчитель  початкових класів Довговільського НВК  Г.Кисіль  багато цікавого розповіла нам   на тему « Ранкова зустріч: що це і навіщо?»
         У ролі учнів ми побували під час моделювання інтегрованого уроку літературного читання  та української мови у 4 класі. Лодмила Манзик,вчитель початкових класів Володимирецького районного колегіуму  показала,як з допомогою ІКТ та творчості вчителя можна провести цікавий інтегрований урок.
           Моїм завданням було розробити та презентувати сценарій свята ранкової
зустрічі.Я впевнена,що гідно справилася з цим завданням,адже ми подарували один одному море позитивних емоцій,зрозуміли,що любити можна все,що тебе оточує,поділилися своєю чашою любові ,створили донорське серце любові для тих,хто цього потребує,відтворили основні елементи ранкової зустрічі.
          Також ми практично вправлялися  у створенні класної кімнати,а ще дали відповідь на те,що потрібно,щоб облаштувати класну кімнату.
       Приємно було знову зустрітися з колегами,обмінятися думками,досвідом і ще раз переконатися,що найбільш працьовиті,щирі і творчі учителі початкових класів.

                                                                   


Немає коментарів:

Дописати коментар